crimeking.punt.nl
Dossier de Zwarte Cobra

Henk Orlando Rommy (4 maart 1951) is een Surinaams misdadiger.

Rommy werd geboren te Paramaribo. Zijn vader was ambtenaar en vertrok in 1954 met het gezin van vijf dochters en drie zonen naar Nederland, waar Rommy terechtkwam in Leusden. Rommy haalde op school goede cijfers. In Utrecht haalde hij zijn diploma metaalbewerking. Met dit diploma op zak werkt Rommy een korte tijd in Zwitserland bij een vliegtuigfabrikant.

Hij koos echter voor het snelle geld. Hij pleegde een paar inbraakjes en handelde al snel in gestolen antiek en tweedehands auto’s. Eind 1977 kreeg Rommy drie jaar gevangenisstraf, omdat hij betrokken was geweest bij handel in gestolen schilderijen, waaronder een doek van Rembrandt. Uit zijn tijd als inbreker dateert zijn bijnaam "de Zwarte Cobra"; Rommy beweerde dat hij in die tijd zo lenig was dat hij door een sleutelgat zou passen.

Het grote geld bracht Rommy in de drugshandel, waar hij samenwerkte met een aantal corrupte opsporingsambtenaren. Dit vond over het algemeen plaats in België.

In 1986 werd Rommy in Marokko gepakt voor hasjhandel. Hij werd veroordeeld en belandde in de dodencel. Met veel geluk kreeg Rommy op de verjaardag van Koning Hassan II gratie en kon hij terugvliegen naar Nederland. Daar kwam hij al snel in contact met Johan Verhoek, alias "De Hakkelaar".

Begin jaren negentig leek het Rommy allemaal voor de wind te gaan. Hij trouwde en gaf een groot huwelijksfeest op een eiland aan de Loosdrechtse plassen. Onder andere René Froger en Caroline Tensen traden daar op. Tijdens het feest zijn beelden gemaakt waarin te zien is dat er flink werd gelachen met alles wat wet en recht is. Er liepen mensen rond die hun T-shirt met daarop de letters DEA voor de camera showden.
 
 

In 1993 werd Rommy weer gearresteerd op verdenking van het smokkelen van duizenden kilo’s hasj uit Marokko. Na een jaar kwam hij weer vrij omdat het Openbaar Ministerie was vergeten te melden dat het inkijkoperaties had laten plaatsvinden. Een jaar later werd Rommy opnieuw gearresteerd, dit keer voor wapenhandel. Tot deze tijd deed de Zwarte Cobra zijn naam eer aan, door telkens door de armen van vrouwe Justitia te glijden.

In 1996 speelde de Zwarte Cobra een bijzondere rol in het proces tegen de Hakkelaar. In dit proces verklaarde Rommy dat kroongetuige Fouad Abbas in de heroïnehandel zat. Abbas legde vervolgens over Rommy een verklaring af. Na deze tijd werd Rommy diverse malen opgepakt en veroordeeld. In 1999 werd hij in dezelfde week opgepakt als de drugshandelaar Charles Zwolsman. Een verband hiertussen is nooit gevonden.

Zelf wordt Rommy inmiddels ook bedreigd. Het is nota bene Justitie die Rommy waarschuwt dat zijn leven wordt bedreigd door een bekende criminele Joegoslaaf.

Rommy werd in 2004, op verzoek van de Amerikaanse autoriteiten, in Spanje aangehouden, op verdenking van betrokkenheid bij de smokkel van duizenden XTC-pillen. Later bleek dat de Amerikanen dubieuze opsporingmiddelen hebben gebruikt. Dit kwam in 2005 aan het licht tijdens een uitzending van misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

Nadat Rommy door de Spaanse autoriteiten aan Amerika was uitgeleverd, werd Rommy op vrijdag 30 september 2005 schuldig bevonden aan de betrokkenheid bij de smokkel van XTC-pillen. Op 17 januari 2006 werd hij veroordeeld tot de maximumstraf van 20 jaar gevangenis.2004. Ook had hij vele volgelingen, er waren een paar kleine jongen criminelen genoemd Sjors en Jimmy alias Guido. K en Lauwrens P. ze werden vervolgd voor verduisteren van geld, afpersingen, wapenbezit en nog een hele waslijst. Dit is enkel maar een kleine criminele organisatie van het tweetal geweest. Verder worden ze verdacht van vele erge zaken. Met lauwrens P. als 17 jarige aan het hoofd van de organisatie. Lauwrens. P staat bekend als een hele sociale jongen, maar aan de andere kant een keiharde zaken man. Er zijn beeldmaterialen gevonden waarbij hij meer dan 100.00 contant geld heeft liggen.

 
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl